دریک پژوهش جدید مشخص شده است که داروهای ضدویروس مورد استفاده برای درمان گونهای رایج از ویروس تبخال ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر کمک کنند.
به گزارش جبهه ۲۴؛ وبگاه روزنامه الشرق الاوسط نوشت: «روزنامه ایندیپندنت گزارش داد تحقیقات پیشین نشان داده بودند که ویروس تبخال ساده نوع اول (HSV-1) میتواند تغییراتی در مغز ایجاد کند که با تغییرات مشاهدهشده در مبتلایان به آلزایمر شباهت دارد؛ از جمله بروز التهاب و شکلگیری ساختارهایی مشابه پلاکهای آمیلوئید».
پژوهش جدید که با همکاری شرکت داروسازی گیلیاد ساینسز و دانشگاه واشنگتن در شهر سیاتل انجام شده، به بررسی عمیقتر این ارتباط پرداخته و دادههای مربوط به بیش از ۳۴۴ هزار نفر مبتلا به آلزایمر و همین تعداد افراد غیربیمار، همگی بالای ۵۰ سال، در فاصله سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۲۱ را تحلیل کرده است.
نتایج این پژوهش نشان میدهد افرادی که سابقه ابتلا به ویروس تبخال ساده نوع اول را دارند، حتی پس از در نظر گرفتن سایر عوامل مؤثر ۸۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به آلزایمر هستند.
مهمتر آنکه محققان دریافتهاند افرادی که به این ویروس مبتلا بودهاند اما از داروهای ضدویروسی برای درمان استفاده کردهاند، نسبت به کسانی که دارویی دریافت نکردهاند، ۱۷ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به آلزایمر قرار داشتهاند.
این یافتهها که در نشریه BMJ Open منتشر شده، نشان میدهد داروهای ضدویروس تبخال ساده نوع اول ممکن است در کاهش احتمال ابتلا به آلزایمر نقش ایفا کنند.
بیماری آلزایمر رایجترین نوع زوال عقل است و حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد موارد ابتلا را تشکیل میدهد. برآوردها حاکی از آن است که بیش از ۵۵ میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا هستند.
انتهای پیام