جزییات تکان دهنده از جنایات جنگی در عراق و افغانستان

اعضای پیشین نیروهای ویژه بریتانیا از جنایات جنگی‌ای پرده برداشتند که بیش از یک دهه پیش توسط سربازان انگلیسی در افغانستان و عراق رخ داده است.

به گزارش جبهه ۲۴، بیش از ۳۰ شاهد که در کنار یا همراه با نیروهای ویژه خدمت کرده‌اند، سکوت خود را شکستند و در برنامه پانوراما شبکه بی‌بی‌سی درباره‌ «قتل‌های غیرقانونی و اعدام‌های بازداشت‌شدگان» – از جمله کودکان – در جریان اشغال این دو کشور صحبت کردند.

به گفته‌ بی‌بی‌سی، دیوید کامرون، نخست‌وزیر وقت بریتانیا بین ژوئن ۲۰۱۰ تا نوامبر ۲۰۱۳ – دوره‌ای که اکنون مورد بررسی یک تحقیقات عمومی به ریاست یک قاضی درباره‌ نیروهای ویژه است – بارها در جریان نگرانی‌های مطرح‌شده از سوی حامد کرزای، رئیس‌جمهور وقت افغانستان، درباره‌ حملات شبانه و قتل‌ها قرار گرفته بود.

سخنگوی کامرون اعلام کرد: هرگونه ادعا مبنی بر اینکه او در سرپوش گذاشتن بر تخلفات جدی کیفری همکاری داشته، کاملاً بی‌اساس است.

نیروهای سرویس هوایی ویژه (SAS) و سرویس قایق ویژه نیروی دریایی – دو واحد نخبه نیروهای ویژه بریتانیا – محور اصلی این شهادت‌ها بودند.

یکی از کهنه‌سربازانی که در افغانستان با این نیروهای نخبه خدمت کرده بود، به یاد آورد: آن‌ها پسری جوان را دستبند زدند و به قتل رساندند. او کودک بود، حتی نزدیک به سن جنگ هم نبود.

این کهنه‌سرباز گفت که قتل بازداشت‌شدگان به امری «عادی» تبدیل شده بود، و افزود سربازان پس از اعدام بازداشت‌شدگان، دستبندهای پلاستیکی را از آن‌ها جدا می‌کردند و در کنار اجسادشان سلاح قرار می‌دادند تا در عکس‌های گرفته‌شده از صحنه، آن‌ها را جنگجو جلوه دهند.

یکی دیگر از کهنه‌سربازان نیروی دریایی گفت برخی از اعضای این واحدها رفتارهایی «وحشیانه» و «روان‌پریش‌گونه» از خود نشان می‌دادند، زیرا احساس می‌کردند قانون شامل حالشان نمی‌شود.

یک سرباز پیشین، این قتل‌ها را «اعتیادآور» توصیف کرد و گفت برخی از سربازان در افغانستان «مست این احساس» شده بودند.

او گفت: در برخی عملیات‌ها، نیروها وارد ساختمان‌هایی شبیه مهمان‌خانه می‌شدند و همه‌ی افراد حاضر را به قتل می‌رساندند. آن‌ها وارد می‌شدند و همه‌ی کسانی را که در خواب بودند، همان لحظه‌ی ورود می‌کشتند. این کار هیچ توجیهی ندارد؛ کشتن انسان‌ها در خواب توجیه‌پذیر نیست.

به گفته‌ شاهدانی که خواستند نامشان فاش نشود، حتی مجروحانی که هیچ تهدیدی برای کسی نداشتند نیز برخلاف قوانین بین‌المللی، اعدام می‌شدند.

یکی از اعضای پیشین نیروهای ویژه گفت که اعدام یک فرد غیرمسلح در عراق هرگز به‌درستی بررسی نشد، و افزود که فرماندهان ارشد مدت‌ها پیش از اعزام به افغانستان، از این مشکل آگاه بودند.

بی‌بی‌سی همچنین به ویدئوهای جدیدی دست یافته که نشان می‌دهد جوخه‌های عملیاتی تعداد کشته‌ها را ثبت می‌کردند تا با یکدیگر رقابت کنند.

یکی از کهنه‌سربازان گفت یکی از هم‌رزمان سابقش تلاش می‌کرد در هر عملیات کسی را بکشد و به دلیل کشتن ده‌ها نفر به چهره‌ای «بدنام» تبدیل شده بود.

کهنه‌سرباز دیگری گفت: «همه می‌دانستند» که این قتل‌ها در فرماندهی نیروهای ویژه بریتانیا رخ می‌دهد و شهادت‌ها نشان می‌دهد که افسران، گزارش‌های بعد از عملیات را برای فرار از بازرسی تحریف می‌کردند.

انتهای پیام 

Share on telegram
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://jebhe24.com/?p=13545

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها
تبلیغات

پربحث ترین ها

اینجا محل تبلیغات شماست