به گزارش جبهه ۲۴ به نقل از شفقنا افغانستان، تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجهی آمریکا تأیید کرده است که این کشور کمکهای به برنامه جهانی غذا برای افغانستان را متوقف کرده است.
سخنگوی وزارت خارجهی آمریکا گفته است که این کمکها را بر اساس یک فرمان اجرایی دونالد ترامپ متوقف شده است.
او افزوده است که این کمکها بر اساس این نگرانی متوقف شده است که به نفع طالبان بوده است.
دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا پس از ورود مجدد به کاخ سفید، تمام کمکهای مالی خارجی این کشور، از جمله به افغانستان را تعلیق کرده بود.
اما رویتزر گزارش داده بود که این کشور اخیراً کمکها به شماری از کشورها را از سرگرفته، ولی به افغانستان و یمن به دلیل نگرانی از دسترسی طالبان و حوثیها، همچنان متوقف است.
«حکم مرگ برای میلیونها نفر»
بر اساس آمارهای منتشر شده، آمریکا در مجموع ۵۶۲ میلیون دلار کمک مالی به برنامه جهانی غذا برای افغانستان را لغو کرده است.
این نهاد سازمان ملل متحد لغو کمکهای مالی آمریکا را به معنای «حکم مرگ» برای میلیونها انسانی باشد که از گرسنگی رنج میبرند.
سندی مککین، رییس برنامه جهانی غذا گفته است که کاهش بودجه «گرسنگی را عمیقتر، بیثباتی را تقویت و جهان را بسیار ناامنتر میکند».
دونالد ترامپ همچنین بودجه آژانس توسعه بینالمللی آمریکا برای افغانستان را لغو کرده است.
یک مقام این نهاد گفته است که توقف کمکها به افغانستان، برای آسیبپذیرترین افراد در این کشور که تحت کنترل طالبان هستند، ویرانگر خواهد بود.
بر اساس آمار سازمان ملل متحد در سال جاری میلادی ۲۲.۹ میلیون نفر در افغانستان نیاز به کمکهای بشردوستانه دارند و ۱۶.۸ میلیون نفر آنان در اولویت قرار گرفتهاند.
این نهاد همچنین از گسترش سوءتغذیه در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که هر ده ثانیه یک کودک زیر پنج سال در افغانستان مبتلا به سوءتغذیه میشود.
با حال، برنامه جهانی غذا از کمبود بودجه شکایت کرده و گفته است که در سال جاری میلادی تنها میتواند به کودکان مبتلا به سوءتغذیه زیر دو سال رسیدگی کند، در حالی که قبلاً کودکان تا پنج سال را زیر تحت پوشش قرار میداد.
سازمان ملل متحد برای رسیدگی به افراد نیازمند در افغانستان در سال جاری میلادی ۲.۴۲ میلیارد دلار بودجه در خواست کرده است، اما تا اکنون تنها ۳.۵ درصد این بودجه تأمین شده و ۲.۴۱ میلیارد دلار از این بودجه هنوز تامین نشده است.
«طالبان چگونه از کمکهای بشردوستانه سود میبرند؟»
بر اساس گزارشهای اداره بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان، طالبان به شیوههای گوناگون از کمکهای بشردوستانه به افغانستان سود میبرند.
این نهاد در گزارشهای خود گفته است که طالبان از جمله با ایجاد نهادهای امدادرسان تقلبی، از کمکهای بشردوستانه به افغانستان سود میبرند.
اداره بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان همچنین گفته است که طالبان تلاش میکنند که افراد آنان در نهادهای امدادرسان استخدام شوند و به این شیوه نیز از کمکها سود میبرند.
این اداره افزوده بود که علاوه بر این، طالبان مالیاتهای سنگینی از نهادهای بشردوستانه و کارمندان آنان میگیرند و با این پولها ذخایر ارزی خود را تقویت میکنند.
سازمان ملل متحد نیز بارها از مداخلهی طالبان در امور بشردوستانه در افغانستان گزارش داده است و آن را مستند کرده است.
بر اساس گزارش دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان( یوناما) طالبان مانع کمکرسانی به مناطق خاصی از افغانستان میشوند و سعی میکنند که این کمکها را به سمت مناطقی که هواداران شان زندگی میکنند، منحرف کنند.
سازمان ملل متحد همچنین گفته است که طالبان در موارد مختلف برای اجازه دادن به کاروان های بشردوستانه پول مطالبه میکنند، مانع فعالیت کارکنان بشردوستانه میشوند و کارمندان نهادهای امداد رسان را بازداشت و آزار و اذیت میکنند.
مداخلات طالبان در روند کمکهای بشردوستانه باعث شده است که بسیاری از کشورها کمکهای خود به افغانستان را کاهش بدهند و در تلاش باشند که مسیرهای امنتر و مطمئنتری برای کمک به نیازمندان این کشور پیدا کنند.
اما با این مداخلات، آمریکا که همچنان بزرگترین کمک کننده به افغانستان بود، کمکهای خود را قطع کرد و پیامدهای آن زندگی میلیونها نیازمند را به خطر خواهد انداخت.
انتهای پیام/