مدیر موزه تخت جمشید از کشف و خوانش یک کتیبه باستانی احتمالا متعلق به دوره ساسانی و با قدمت یک هزار و ۵۰۰ سال در آباده فارس خبر داد.
به گزارش جبهه۲۴ :مجتبی درودی سهشنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: در فروردین ماه سال جاری، با اطلاعرسانی یکی از شهروندان آباده از وجود این کتیبه مطلع شدیم؛ از آنجا که تخصص من در حوزه زبانهای باستانی ایران است، موضوع برای بررسی به اینجانب ارجاع داده شد.
وی افزود: فرآیند خوانش این کتیبه که در دامنههای کوه خواجه عکاشه کشف شده، نزدیک به یک ماه زیر نظر میراث فرهنگی شهرستان آباده به طول انجامید؛ اگرچه تاریخ دقیقی در متن آن ذکر نشده، اما ساختار زبانی و محتوای کتیبه نشان میدهد قدمت آن به اواخر دوره ساسانی بازمیگردد.
مدیر موزه تخت جمشید با اشاره به محتوای کتیبه توضیح داد: در این اثر باستانی نوشته است “در این جایگاه نهفته ابر هوکاشه (ورودی غار)، مهرداد دخمه ساخته است.”؛ این عبارت گویای آن است که سازنده این دخمه یا آرامگاه، فردی به نام مهرداد بوده است.
درودی با اشاره به اهمیت تاریخی منطقه خاطرنشان کرد: وجود آرامستانی از دوران اسلامی در دامنه همین کوه (خواجه عکاشه)، نشاندهنده تداوم تاریخی و تطور کاربری این مکان از دوران باستان تا دورههای پس از اسلام است.
وی تاکید کرد: کشف این کتیبه نه تنها بر غنای تاریخی شهرستان آباده میافزاید، بلکه جایگاه آن را به عنوان شهر جهانی صنایع دستی تقویت میکند.
ایجاد مسیر گردشگری باستانی در عکاشه آباده
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آباده نیز در گفتوگو با ایرنا اعلام کرد: کوه خواجه عکاشه پیشتر به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. جالب آنکه مردم محلی از گذشته تاکنون این کوه را با نام “عکاشه” میشناختند که با کشف نام “هوکاشه” در کتیبه، ریشهشناسی این نام روشنتر شد.
محمدعلی جباری، از اقدامات انجامشده برای حفاظت از این اثر خبر داد و گفت: نامهنگاریهای لازم برای ثبت ملی کتیبه و اجرای برنامههای حفاظتی در محل کشف آن انجام شده است. همچنین پیشنهاد ایجاد مسیر گردشگری مشخص با نصب تابلوهای راهنما تا محل کتیبه ارایه شده تا گردشگران بتوانند از این اثر دیدن کنند.
وی افزود: هماکنون مسیرهای کوهنوردی و پیادهروی در دامنههای کوه خواجه عکاشه وجود دارد که با توسعه امکانات، به جذابیتهای گردشگری منطقه افزوده خواهد شد.
انتهای خبر/