جبهه24 گزارش می دهد:

پژوهشگران برجسته جهان نسل کشی در غزه را تایید کردند

مظلومیت مردم غزه

به گزارش جبهه ۲۴ یک روزنامه هلندی با هفت پژوهشگر برجسته نسل‌کشی از شش کشور مصاحبه کرده است؛ تمامی این محققان عملیات نظامی اسرائیل در غزه را نسل‌کشی توصیف کرده‌اند. بسیاری از آن‌ها گفته‌اند که همتایانشان در این حوزه نیز چنین ارزیابی‌ای دارند.

این روزنامه همچنین ۲۵ مقاله علمی منتشر شده اخیر در نشریه تخصصی مطالعات نسل‌کشی (Journal of Genocide Research)، معتبرترین مجله این حوزه را بررسی کرده و دریافته که «تمامی هشت پژوهشگری که در این مقالات نظرات خود را منعکس کرده‌اند، وضعیت غزه را نسل‌کشی یا دست‌کم خشونت نسل‌کشانه توصیف کرده‌اند.»

این یافته‌ها «قابل توجه» توصیف شده است، زیرا در این حوزه، حتی تعریف دقیق خود نسل‌کشی نیز همچنان محل بحث است.

 

 

سازمان‌های برجسته حقوق بشری نیز به این نتیجه رسیده‌اند که اسرائیل مرتکب نسل‌کشی شده است. در دسامبر ۲۰۲۴، سازمان عفو بین‌الملل به عنوان نخستین نهاد بزرگ حقوق بشری اعلام کرد که اسرائیل در جنگ علیه غزه مرتکب نسل‌کشی شده است؛ در حالی که دیده‌بان حقوق بشر با احتیاط بیشتر، از ارتکاب «اقدامات نسل‌کشانه» سخن گفته بود.

فرانچسکا آل‌بانیزه، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین نیز سال گذشته دو گزارش منتشر کرد که در آن‌ها اشاره کرده بود که نسل‌کشی در غزه در حال وقوع است.

طبق گزارش NRC، رشته مطالعات نسل‌کشی، این پدیده را دوگانه نمی‌بیند؛ یعنی پرسش «آیا نسل‌کشی اتفاق افتاده یا خیر؟» مطرح نیست. پژوهشگران این حوزه، نسل‌کشی را فرآیندی تدریجی می‌دانند.

تحقیق NRC نتیجه‌گیری می‌کند: بر خلاف تصور عمومی، پژوهشگران برجسته نسل‌کشی به‌طور شگفت‌آوری اتفاق نظر دارند: دولت بنیامین نتانیاهو در فرآیند نسل‌کشی دست دارد – به باور اکثریت، حتی در مراحل پایانی آن قرار دارد. به همین دلیل بیشتر پژوهشگران دیگر فقط از «خشونت نسل‌کشانه» سخن نمی‌گویند، بلکه از «نسل‌کشی» سخن به میان می‌آورند.

این گزارش همچنین اشاره می‌کند که حتی پژوهشگرانی که پیش‌تر در استفاده از واژه نسل‌کشی تردید داشتند، اکنون موضع خود را تغییر داده‌اند.

NRC گزارش داد که بی‌توجهی اسرائیل به رأی موقت دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) در ژانویه ۲۰۲۴، عامل تعیین‌کننده‌ای در تغییر نظر بسیاری از پژوهشگران و قانع شدن آنان به وقوع نسل‌کشی بود.

در این حکم الزام‌آور، اسرائیل موظف شد تا فوراً اقداماتی برای جلوگیری از نسل‌کشی انجام دهد، از جمله اجازه ورود کمک‌های انسانی به غزه و توقف لفاظی‌های تحقیرآمیز که مشوق نابودی فلسطینیان بودند.

برای تمامی پژوهشگرانی که با NRC گفتگو کردند، ارزیابی نهایی‌شان بر مبنای درک جامع از وضعیت، مجموعه کامل اقدامات اسرائیل، و مجموع تمامی جنایات جنگی صورت گرفته شکل گرفته است.

این محققان همچنین استدلال‌هایی را که در بحث‌های عمومی غرب مطرح می‌شود رد کردند؛ از جمله اینکه:

عملیات اسرائیل صرفاً برای نابودی حماس است؛
طرحی صریح برای نابودی جمعیت وجود ندارد؛
تمام جمعیت غزه کشته نشده‌اند؛
این وضعیت با هولوکاست متفاوت است؛
هنوز حکم حقوقی قطعی صادر نشده است.

آنان گفتند که این دیدگاه‌ها ناشی از سوءتفاهم‌های بنیادی درباره تعریف نسل‌کشی در حقوق بین‌الملل هستند.

NRC در پایان گزارش خود نوشت که زمینه این بررسی، بحران انسانی فاجعه‌بار در غزه است. نوزده ماه پس از آغاز حملات اسرائیل به این منطقه، دست‌کم ۵۳ هزار فلسطینی به شهادت رسیده‌اند – که بیش از ۱۵ هزار نفر از آن‌ها کودک‌اند – در حالی که یک‌چهارم نوزادان به‌شدت دچار سوءتغذیه‌اند، و اسرائیل ورود کمک‌های انسان‌دوستانه را ممنوع کرده است.

انتهای پیام 

Share on telegram
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://jebhe24.com/?p=13631

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها
تبلیغات

پربحث ترین ها

اینجا محل تبلیغات شماست