به گزارش جبهه ۲۴ هر یک از کشورهایی که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، به آنها سفر میکند، فهرستی از اولویتها دارند. سیانان در گزارشی بررسی کرده که هرکدام از این کشورهای عربی از آمریکا چه انتظاراتی دارند.
عربستان سعودی
علی شیهابی، تحلیلگر مسائل مربوط به عربستان سعودی، میگوید: کشورهای خلیجفارس به دنبال اطمینانبخشی از تعهد امنیتی آمریکا به ثبات منطقه هستند.
سال گذشته، آمریکا و عربستان در آستانه امضای یک پیمان دفاعی و تجاری بودند، اما این توافق به دلیل اصرار ریاض بر تعهد اسرائیل به تشکیل دولت فلسطینی متوقف شد.
عربستان همچنین به دنبال همکاری با آمریکا برای توسعه برنامه هستهای غیرنظامی خود است، اما این موضوع به دلیل اصرار ریاض بر غنیسازی اورانیوم در داخل کشور، با موانعی روبهرو شده است. این مسئله نگرانیهایی در آمریکا و اسرائیل درباره گسترش سلاحهای هستهای ایجاد کرده است.
حمایت کاخ سفید از برنامه هستهای ریاض میتواند به شرکتهای آمریکایی فرصت کسب قراردادهای پرسود را بدهد. اما برای سعودیها که به دنبال کاهش وابستگی به نفت هستند، همچنان فروش نفت برای تأمین هزینههای این انتقال ضروری است. ترامپ گفته است که خواهان کاهش قیمت نفت است و این مسئله او را در تقابل با عربستان قرار میدهد.
امارات متحده عربی
امارات سرمایهگذاری را محور اصلی استراتژی خود برای تعمیق روابط با آمریکا میداند. این کشور در ماه مارس، برنامهای ۱.۴ تریلیون دلاری برای سرمایهگذاری در ۱۰ سال آینده با تمرکز بر هوش مصنوعی، نیمههادیها، تولید و انرژی اعلام کرد.
انور قرقاش، مشاور دیپلماتیک رئیسجمهور امارات، به سیانان گفت: امارات فرصتی بینظیر را برای تبدیل شدن به یک بازیگر مهم در حوزه هوش مصنوعی و فناوریهای پیشرفته میبیند.
اما برای ابوظبی، رسیدن به هدف اعلامشدهاش مبنی بر تبدیل شدن به رهبر جهانی هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۱، بدون تراشههای آمریکایی آسان نخواهد بود.
قطر
این کشور میزبان بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در خاورمیانه است که وزارت خارجه آمریکا آن را برای عملیاتهای نظامی واشنگتن در منطقه «ضروری» توصیف کرده است.
قطر همچنین در چندین مناقشه، از جنگ غزه تا افغانستان، نقش میانجیگری کلیدی ایفا کرده است. کارشناسان میگویند این بخشی از تلاش دوحه برای حفظ جایگاه خود نزد واشنگتن است.