به گزارش جبهه۲۴ به نقل از ایسنا:یکی از اعضای فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه دوستان در فراکسیون احساس میکنند که این مجلس، مثل مجلس قبلی واقعاً در حوزه انتخاب خانمها به عنوان عضو هیئت رئیسه، زن ستیزانه عمل میکند و به حضور زنان در این جایگاه اعتقادی ندارد، تاکید کرد: فضای زن ستیزانه در مجلس باید شکسته شود و از توانایی همه افراد در هیئت رئیسه استفاده شود.
به گزارش ایسنا، با نزدیک شدن به یک سالگی عمر مجلس دوازدهم، گمانه زنیهایی درباره ترکیب هیئت رئیسه مجلس در دومین سال فعالیت آن مطرح میشود؛ در این گمانهزنیها اما صحبتی از حضور زنان در این ترکیب به گوش نمیرسد؛ زنانی که ۵ درصد صندلیهای مجلس را در اختیار دارند اما در سال نخست این دوره سهمی از جایگاههای هیئت رئیسه نداشتند. تا به امروز قریب به ۲۱ سال است که هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با ترکیبی تمام مردانه فعالیت کرده است و زنان هیچ سهمی از کرسیهای نبردهاند؛ زنان حتی در آخرین انتخابات هیئت رئیسه مجلس که در سال ۱۴۰۳ و در نخستین سال دوازدهمین دوره مجلس برگزار شد نیز نتوانستند به موفیقتی دست یابند و هیچ کدام از کاندیداهای کرسیهای هیئت رئیسه به زنان نرسید.
هیئت رئیسه مجلس دارای ۱۲ صندلی است که از این ۱۲ صندلی یک جایگاه برای رئیس و ۲ جایگاه برای نواب رئیس و ۶ جایگاه نیز به دبیران هیئت رئیسه اختصاص دارد. همچنین ۳ جایگاه نیز متعلق به ناظران هیئت رئیسه است. بررسی تاریخچه ادوار مجلس نشان میدهد که تاکنون و طی ۱۲ دوره مجلس، ۱۲۵ زن به عنوان منتخب مردم به مجلس راه یافتهاند؛ در دوره اول تا سوم مجلس ۴ نفر، در دوره چهارم ۹ نفر، در دوره پنجم ۱۴ نفر، در دوره ششم ۱۳ نفر، در دوره هفتم ۱۳ نفر، در دوره هشتم ۸ نفر، در دوره نهم ۹ نفر، دوره دهم ۱۷ نفر و در دوره یازدهم ۱۶ نفر به عنوان نمایندگان مردم در مجلس حضور داشتند و در دوره دوازدهم نیز ۱۴ نفر از زنان به عنوان نماینده مجلس فعالیت خواهند کرد.
همچنین در بررسی اعضای هیأت رئیسههای مجالس پیشین نام دو زن به چشم میخورد؛ سهیلا جلودارزاده که سابقه نمایندگی مردم تهران مجلس در ادوار پنجم، ششم و دهم را در کارنامه سوابق خود دارد، در دوره ششم به مدت چهار سال سهیلا جلودارزاده به عنوان عضو هیأت رئیسه (منشی) فعالیت کرد. شهربانو امینی نیز که در دورههای پنجم و ششم از حوزه انتخابیه ارومیه به عنوان نماینده در مجلس حضور داشت، در آخرین روزهای دوره ششم مجلس و در پی استعفای تعدادی از اعضای هیئت رئیسه، به عنوان منشی هیئت رئیسه انتخاب شد و به مدت یک ماه این جایگاه را برعهده داشت.
در دوره فعلی مجلس، ۱۴ نماینده زن شامل سمیه رفیعی، الهام آزاد، سارا فلاحی، فاطمه محمدبیگی، فاطمه مقصودی، زهرا سعیدی، زهره سادات لاجوردی، زهرا خدادادی، مریم عبداللهی، شهین جهانگیری، عالیه زمانی کیارسی، فاطمه جراره، بهشید برخوردار و زینب قیصری حضور دارند که در مقایسه با مردان نماینده، سهمی ۵ درصدی از صندلیهای مجلس را به خود اختصاص دادهاند. از این ۱۴ نماینده، در انتخابات سال نخست هیئت رئیسه مجلس، ۳ نفر برای تصاحب صندلیهای دبیری و ۲ نفر برای تصاحب صندلیهای ناظران هیئت رئیسه کاندیدا شدند اما نتوانستند در مقابل مردان به دستاوردی برسند؛ در این انتخابات برای جایگاههای رئیس و نواب رئیس نیز هیچ زنی کاندیدا نشد.
با توجه به در پیش بودن برگزاری انتخابات دومین سال هیئت رئیسه مجلس و افزایش تحرکات برخی از نمایندگان در این خصوص به نظر میرسد که از ۱۴ نماینده زن مجلس، امسال نیز تعدادی برای تصاحب صندلیهای هیئت رئیسه مهیای رقابت شوند.
انتهای خبر/