اقدامی که شهید رییسی برای حل مشکل آب مردم سیستان و بلوچستان کرد

سید ابراهیم رییسی

 یکی از اولویت های اصلی رئیس جمهور شهید در دولت سیزدهم، رفع مشکل کم آبی در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان بود که به همین منظور کارهای زیر ساختی و مهمی را در مدت کوتاه خدمت، رقم زد.

به گزارش جبهه ۲۴، مهر نوشت: استان سیستان و بلوچستان سال‌ها با معضل کم‌آبی و محرومیت زیرساختی دست‌وپنجه نرم می‌کرد. بسیاری از روستاهای این خطه پهناور، به‌ویژه در مناطق دورافتاده و حاشیه‌نشین، از نعمت آب شرب سالم محروم بودند و این مسأله زندگی مردم را با چالش‌های جدی مواجه کرده بود.

اما در دوره ریاست‌جمهوری شهید آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، این استان در اولویت طرح‌های عمرانی و زیرساختی دولت قرار گرفت. توجه ویژه شهید رئیسی به مردم مظلوم سیستان و بلوچستان و تأکید بر عدالت‌محوری، موجب شد طرح‌های بزرگی در حوزه آب‌رسانی، با نگاه جهادی و به‌صورت ویژه در دستور کار قرار گیرد. در این راستا مجموعه‌ای از پروژه‌های آبی در دستور کار قرار گرفت که به بخشی از آنها اشاره می‌کنیم.

افتتاح مجتمع آبرسانی زاهدان

مجتمع آبرسانی زاهدان یکی از این طرح‌ها بود، این پروژه زیرساختی بزرگ، با هدف تأمین آب شرب پایدار برای بیش از ۳۰۰ روستا در استان سیستان و بلوچستان به بهره‌برداری رسید. پیش از این، بسیاری از روستاییان و ساکنان مناطق حاشیه‌ای زاهدان با مشکلات شدید کم‌آبی و آب غیراستاندارد مواجه بودند که منجر به بروز بیماری‌ها و سختی معیشت می‌شد. با راه‌اندازی این مجتمع، نه تنها دسترسی به آب سالم بهبود یافته، بلکه سلامت عمومی، کشاورزی محدود محلی و شرایط زیست‌محیطی نیز ارتقا پیدا کرده است. این طرح بخشی از برنامه‌های دولت برای کاهش محرومیت در مناطق مرزی است.

اجرای ۲۸ طرح آبرسانی و برق‌رسانی در مناطق محروم

همچنین با سفر وزیر نیرو دولت سیزدهم به استان سیستان و بلوچستان، ۲۸ پروژه آب و برق با اعتباری بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید. این طرح‌ها که در بیش از ۵۰ روستای دورافتاده استان اجرا شدند، با هدف کاهش مشکلات زیرساختی، ارتقا رفاه عمومی و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها طراحی شده‌اند. همچنین، در قالب طرح جهاد آبرسانی دولت سیزدهم، ۲۵ درصد از ۱۰ هزار روستای هدف در کشور به سیستان و بلوچستان اختصاص یافت که نشان‌دهنده توجه ویژه دولت به این استان است.

ساخت بزرگ‌ترین آب‌شیرین‌کن فراساحلی کشور

در ادامه تلاش‌های دولت شهید رئیسی برای حل معضل دیرینه کم‌آبی در جنوب شرق کشور، پروژه ساخت بزرگ‌ترین آب‌شیرین‌کن فراساحلی ایران در بندر چابهار، واقع در سواحل دریای عمان، کلید خورد. این پروژه عظیم با ظرفیت شیرین‌سازی ۲۵۰ هزار مترمکعب در روز، یکی از مهم‌ترین طرح‌های زیرساختی کشور در حوزه آب محسوب می‌شود که به‌منظور تأمین آب شرب و صنعتی پایدار برای مردم استان سیستان و بلوچستان و پاسخ به نیازهای این منطقه، طراحی شده است.

اهمیت این پروژه، تنها در مقیاس فنی و ظرفیت بالا نیست؛ بلکه در جایگاه جغرافیایی آن نیز نهفته است. چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور، دروازه تجارت جنوب شرق و کانون توجه برای سرمایه‌گذاری‌های بزرگ صنعتی و ترانزیتی است؛ از این رو، تضمین منابع آب در این منطقه، نقشی حیاتی در تسهیل توسعه پایدار آن دارد.

اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد ریال برای اجرای این پروژه تخصیص یافته و تاکنون چند فاز آن به بهره‌برداری رسیده است. با تکمیل نهایی آب‌شیرین‌کن چابهار، نه تنها هزاران خانوار در مناطق شهری و روستایی به آب سالم و مطمئن دسترسی پیدا خواهند کرد، بلکه زیرساخت آبی لازم برای فعال‌سازی صنایع، پالایشگاه‌ها و کشاورزی نیز فراهم می‌شود.

آغاز طرح ملی انتقال آب از دریای عمان به زاهدان

مدت هاست که دولت‌های مختلف افغانستان مانع از ورود حجم زیادی از حق آبه سیستان و رودخانه منتهی به دریاچه هامون شده‌اند که منجر به بحران خشکسالی در شمال استان و کم آبی در بخش‌های مرکزی استان مانند شهرستان زاهدان شده است. طرح انتقال آب از دریای عمان به زاهدان، یکی از بزرگ‌ترین و حیاتی ترین طرح‌های آبرسانی کشور است که عملیات ساخت آن در دولت شهید رئیسی از سال ۱۴۰۰ آغاز شد. این پروژه با هدف تأمین آب برای بیش از یک میلیون نفر در فاز نخست طراحی شده و هزینه آن بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان برآورد شده است. طول مسیر انتقال آب در فاز زود هنگام ۵۵۳ کیلومتر است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۱۴۰۴ یا اوایل ۱۴۰۵ به بهره‌برداری کامل برسد.

انتهای پیام

Share on telegram
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://jebhe24.com/?p=13571

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها
تبلیغات

پربحث ترین ها

اینجا محل تبلیغات شماست