این روزها با وجود هوشمصنوعی تشخیص اخبار درست از اخبار نادرست و جعلی کار دشواری است که همه افراد جهان را دچار گمراهی کرده و بستر حملات سایبری را در همه جهان فراهم کرده است.
به گزارش جبهه۲۴(ارگان رسمی خبری جبهه ایران اسلامی)به نقل از روزنامه راه مردم؛ این روزها با توجه به فراگیر شدن هوشمصنوعی تعداد سایتهای خبری جعلی افزایش یافته است و اطلاعات نادرستی که تولید شدهاند، هرروز در مقیاس انبوه و موثرتری منتشر میشود، اما مهمترین مسئله که بسیار نگرانکننده است؛ عادیسازی اخبار جعلی است، چرا که تشخیص واقعیت از دروغ، یک هنر است.
مطالعه اخیر NextGuard نشان داده که هزار و ۲۶۵ وبسایت خبری محلی جعلی در آمریکا وجود دارد که ۴ درصد بیشتر از وبسایتهای روزنامههای قانونی در این کشور است.
آن طور که دانشگاه «نورث وسترن» در سال ۲۰۲۲ پیشبینی کرد، سال ۲۰۲۳ سال بدی برای روزنامهنگاری در آمریکا بود. کارشناسان میگویند این کشور تا سال ۲۰۲۵ یکسوم روزنامههایش را از دست خواهد داد.
این روند همه کشورهای جهان را تحت تاثیر قرار میدهد، زیرا نسلهای جدید، روشهای جدیدی را برای اطلاعرسانی انتخاب میکنند. رسانهها و روزنامههای سنتی که بر اساس اصولی مانند تحقیق و بررسی حقایق شکل گرفتهاند، از سوی عموم مردم کنار گذاشته میشوند.
NextGuard از تاثیرات اخبار جعلی در جامعه نوشت: اخبار جعلی اغلب در داخل کشورها تامین مالی میشود و در بینش رأیدهندگان به رسانهها و اصول دموکراسی اثر سوء دارد.
براساس گزارش NewsGuard که با از بینرفتن روزنامههای سنتی، سایتهای خبری موسوم به «روزنامهنگاری اسلایم صورتی» برای پر کردن این خلا شتاب میکنند بنابراین میلیونها آمریکایی از رسانههای معتبر و قانونی محروم میشوند.
نیک هایت، کارشناس اطلاعات و عملیات امنیتی در این باره گفت: «در حال حاضر ما درگیر بزرگترین خطرات ناشی از نشر اطلاعات نادرست و اخبار جعلی هستیم. ترکیبی از شبکههای اجتماعی، پیشرفت هوشمصنوعی و این واقعیت که کاربران عادی رابطه متقابل همه آنها را درک نمیکنند، تشخیص واقعیت از دروغ را دشوار کرده است.»
هایت معتقد است که افراد عادی نمیتوانند به آنچه میبینند و میخوانند اعتماد کنند و همیشه مهارت یا توانایی تشخیص واقعیت از دروغ را ندارند.
اندرو براون، مدیرعامل یک شرکت توسعه نرمافزار در انگلیس نیز عادیسازی گسترش اطلاعات نادرست و اخبار جعلی را بسیار نگرانکننده و موثر بر دنیای واقعی میداند.
براون معتقد است که ما در حال حاضر شاهد نوعی خستگی ناشی از انتشار اطلاعات نادرست در میان مردم هستیم یعنی عموم مردم تصور میکنند که نمیتوانند به هر چیزی که در فضای مجازی میبینند اعتماد کنند، صرف نظر از اینکه منبع خبر «بیبیسی» یا یک پست فیسبوک ناشناس باشد.
به گفته وی، موتورهای جستجو مانند گوگل و شبکههای اجتماعی مثل تیکتاک در تلاش هستند تا اطلاعات نادرست خطرناک را حذف کنند.
کارشناسان از افراد میخواهند که مصرفکنندگان انتقادی اطلاعات باشند و قبل از به اشتراکگذاری محتوا، آن را تایید کنند.
شبکههای اجتماعی باید نقش فعالتری در مهار کمپینهای اطلاعات نادرست داشته باشند، در همین حال دولتها و موسسات آموزشی هم باید برای مبارزه با این تهدید روزافزون بهروز شوند.
انتهای خبر/